top of page

Hôtel du Moïse

Dit prachtige hôtel, met de geblokte gevel in Champagne-stijl, wordt gebouwd in 1553, na de brand van Troyes (1524).

De grote vensters in renaissance-stijl zijn versierd met siersmeedwerk. De put aan de achterzijde, die in 1846 verwoest werd is herbouwd: de rand ervan is afkomstig van het huidige Palais de justice, niet ver ervandaan. Op de binnenplaats bevindt zich een interessante zonnewijzer.

De oorspronkelijke naam was hôtel de la Chèvre, maar het werd door de bevolking omgedoopt, want - u hebt het al geraden - in de nis op één van de hoeken bevindt zich sinds 1605 een standbeeld van de aartsvader Mozes (Moïse). Het origineel verdween tijdens de revolutie, maar in 2001 werd, na de restauratie van het gebouw, een kopie gemaakt door de uit Troyes afkomstige beeldhouwer Christophe Thomas.

rue Brissonnet, Troyes

https://nl.tourisme-troyes.com/

Posts à l'affiche
Posts Récents
Archives
Rechercher par Tags
Retrouvez-nous
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page